donderdag 12 april 2012

BMX

Mijn sport.... tien jaar lang was fietscross mijn sport. Als meisje van een jaar of 8 kreeg ik de crossfiets van m'n broer. En omdat ik altijd al meeging als hij wedstrijden moest fietsen ben ik ook begonnen. Wat een tijd was dat. Mijn ouders reden overal heen voor ons. Het hele land hebben we gehad. Zelfs het buitenland. Echt goed ben ik nooit geweest, maar ik had er ontzettende lol in!
Ik ben na ongeveer 10 jaar gestopt omdat ik wilde stappen in de weekenden. En tja...de wedstrijden waren ook altijd op zondag. Dat ging niet samen en als je op een bepaalde leeftijd komt ga je kiezen wat belangrijker voor je is. Voor mij was dat uitgaan. Soms heb ik weleens spijt dat ik gestopt ben. Mijn broer fietst nog steeds dus ik krijg nog steeds genoeg mee van de BMX-verhalen. En dan verlang ik weleens terug naar de tijd dat ik iedere week 2x moest trainen en elk weekend bezig was met de sport. Van Groningen tot Limburg, overal zijn we geweest.
Nog steeds heb ik een crossfiets. Ik doe er eigenlijk niks mee, maar het is een fijn idee om er gewoon 1 te hebben staan. Sweet memories zal ik maar zeggen. ;-)
Ik heb mooie tijden meegemaakt. Zo zijn we toen ik in groep 8 zat naar Engeland geweest om daar het WK te mogen fietsen. Van de schooldirecteur mochten we zelfs een dag eerder zomervakantie gaan vieren omdat we op tijd op de boot moesten stappen. Dat is een belevenis als je een jaar of 10/11 bent!
Vaak ga ik niet meer kijken naar wedstrijden, en dat vind ik eigenlijk best zonde. Maar telkens komt er dan weer iets tussen waardoor het er weer niet van komt. Misschien gaat mijn neefje straks ook wel crossen en dan zal ik er zeker wat vaker bij zijn. Voor nu hou ik het bij de foto's en de mooie herinneringen. Terugdenken aan die tijd zorgt altijd voor een glimlach op mijn gezicht. Want de wedstrijden waren leuk, maar ook zeker de lol met m'n 'fietscrossvriendinnetjes' buiten de baan was super! Wat een lol hebben we gehad. En natuurlijk op een sport als fietscross waren er genoeg knappe jongens die we konden spotten. Wat ben ik vaak verliefd geweest in die tijd. En natuurlijk alleen op de beste fietscrossers die vooraan fietsten..haha! Hele dagboeken vol met verhalen over DE FIETSCROSS.
Sweet memories en ik vind het heerlijk om af en toe nog weg te dromen over die tijd. Fietscross zal altijd een belangrijke plek in mijn hart houden!


Just Me

1 opmerking:

  1. Ik heb als Jochie van jaar of 7 a 8 ook een bmx gehad.
    Deed er echt van alles mee vervoerde er ook wel personen mee hehe.
    En dat terwijl het echt voor 1 persoon was.
    Maar hoppa op de stang en fietsen maar.

    BeantwoordenVerwijderen